Halloween

Då vart det alla helgona helgen. Kraftigt kallt är det ute, men det är så det ska vara tycker jag.
Jag är nästintill pank igen, har några hundra att klara mig på månaden ut så det lär bli tufft att klara budgeten uppe i lägenheten. Får göra mitt bästa antar jag. Somsagt så har jag inhandlat ganska mycket den här månaden. Jacka, jeans, sjalar smycken och toppar. Men det mesta vart riktiga fynd måste jag erkänna! Köpte en svart och blommig sjal på tradera, från ett företag så sjalen var helt ny, för 18 kr. Och lite annat fick jag också för bra priser. Blir så nu när jag knappt har pengar över att shoppa för. Rea rea och rea.

Här är dock några godbitar jag skulle vilja lägga extra energi på att införskaffa mig..


Svart klänning från French Connection
Over knee-strumpor med lepoardmönster från asos.com
Svart spets top från asos.com
Grå, stickad sjal från Soaked In Luxury
Svarta over knee-strumpor med rosetter från asos.com
Knähöga skinnstövlar från Rules By Mary
Skjortklänning från Kaffe
Stövletter från dinsko.se
Sjal från ellos.se
Spetstights från asos.com

Strax äta tacos tror jag, och sen blir det nog bänkat framför idol. Hoppas på partaj imorgon med tjejerna, och lite sexiga outfits!;) Later


Life on backspace

Jag brukar aldrig tycka synd om mig själv. Fast det gör vi alla ibland, även om det är i smyg. Men jag vet bara inte hur jag ska hantera mig själv. Jag trodde att allt skulle hålla sig på den goda sidan, för jag kämpade verkligen och fick min "sjukdom"(trots allt så räknas det som en allvarlig sådan..) att vända. Men ibland tror jag fan själv att ingenting vill hjälpa mig att låta det vara så. Låta det vara bra, för en gångs skull. Tyvärr tror jag bara att det är jag själv som kan förstå mig och mina tankar. Doktorer och psykologer, sjuksköterskor och dagskötare. De hjälpte mig att gå vidare, men inte att förhindra det som startade allting. Det fanns ingen hjälp att få. Jag gick bara genom svängdörrar, för att sedan träffas i ansiktet av dem när de slungades tillbaka.

Vart fanns stödet när jag behövde den som mest? Fanns det inget allvar, någonstans? Samhället borde vara bättre. Vi lever i Sverige, varför kan inte den delen vara lika bra som allt annat uppges att vara i det här landet? 

Men jag vet att jag är älskad, och det både hjälpte mig igenom, och hjälper mig fortfarande. Dock är det inte tillräckligt än, även om det så förbaskat är det jag önskar.

Nu är Linda, Linas brors flickvän här, med sin vovve. Aldrig sett något finare tror jag, bara valpen än så det gör den ännu goare! Idag har det bara varit lektioner som gällt. Hann även med att träna lite förut också. Annars blir det nog lugnt ikväll. De har fixat chips och godis här och vi hade väl tänkt se Bonde söker fru. Haha=) Ni får ha det fint alla.

That's it!

Drycker och godis som fräschar upp hår och naglar, och som samtidigt gör din kropp slankare? Ja, jag tror fan det går över gränsen snart. Ni kan ju börja med att äta vitaminer, för brist på det ger skörare naglar och tunnare hår. Jag vet själv hur sliten kroppen blir mycket fortare. Eller sluta röka för in i...Det är både osmakligt och förstör ditt yttre. Man ska inte behöva äta specialtillverkade produkter(även om de sägs vara gjorda av naturliga ämnen) för att få den kropp man vill ha. Det är ju VERKLIGEN inte naturligt. Ända sedan stenåldern har vi överlevt utan en massa naturläkemedel som gör din kropp "fräschare". Bara massa örter och tjosan som botat sjukdomar, men det är en helt annat sak. Det är överlevnadsinstinkt, inte ett överdrivet självfixeringsproblem. Visst ska man ta hand om sin kropp, men då kan man ju göra det på rimliga sätt, inte dutta i sig en massa tillskott. Det börjar bli jobbigt att vara kvinna. Jag känner att det är nära innan jag dras in i denna skönhetsorkan och dess propaganda. Men jag ska fixa det. Minsann.

Nu sitter jag i PC-salen med resten av grupp A och har flexo med Susanne. Efter skolan blir det nog ner till Sunne och handla med Vic. Funderar på att träna en sväng också. Back to business! later


End of Sunday

Egentligen har jag inte så mycket att berätta ikväll. Grattis till pappsen i vilket fall! Dagen blev ungefär som jag tänkt mig. Mycket folk och mycket disk.Pappa hade i alla fall ett leende på läpparna under hela tiden vilket var det viktigaste ikväll:) Och han blev glad över min present också. Wiho!
I morgon ska jag förmodligen upp till Karlstad med mamms och till "ungdomspsyket" som jag egentligen gärna inte vill kalla det men man tar det på större allvar då. Kanske kikar in i någon affär och spanar dunjacka också. Måste även ha mössa! Sen blir det nog vidare hem till lilla lyan i Sunne. Just det ja. Mitt konto är totalrensat, så jag lär ju få leva på mitt förbaskade ris veckan ut. Skärpning i ekonomin nu emma lilla. Och så kräver jag ny mössa?! Det går ju inte ihop alls.
Pyyss tjingeling




Lördagstjabbel

Inget vettigare för mig för tillfället så jag kikade in på aftonbladet.se. Där läste jag till min förvåning att "Island är nu till salu på Ebay". Är det inte vansinne? Vad i hela friden är det som händer egentligen?! Ett sätt att köpa sig ur den finensiella krisen är svaret på min fråga. Alltså sitter en gubbe eller kärring och säger att han/hon kan lägga ut ett helt land och dess frihet på ebay för 7 spänn, och tar samtidigt för givet att han ska vara genial och få det att framstå som lösningen på den så kallade ekonomiska krisen. Det är säkert en allvarlig kris som råder, men det låter inte genomtänkt för 5 öre. Att det ens finns människor idag med sådan makt att auktionera ut ett land. Ska jag ens tro på denna dynga? Jag vet faktiskt inte. Men logiskt sett från min synvinkel är det idiotiskt och orimligt, inte alls genialiskt. De tycker väl det är spännande, i brist på annat. Fy o fasiken.

Idag har jag fixat klart min present till pappa och städat häcken av mig här hemma för att få det lite hemtrevligt inför kvällen. Hans vänner och kollegor kom hit förut och det blev smörgåstårta och även vanlig tårta, eller VÄRLDENS goaste tårta rättare sagt! Jag tror den hette Victoriatårta till och med. Så kul att se pappa glad, även fast han blir 50 imorgon vilket jag kan tänka mig kan kännas småjobbigt. Inte ofta jag ser honom så glad faktiskt.. Hoppas han blir glad i morgon bitti när jag grattar honom med min present:) Nu tänkte jag tjata på pajen i ugnen att den ska bli klar och hjälpa mamma med resten. Kanske blir en film lite senare. Ha det gott alla.

Stopp!

Jag är så jävla trött på fördomar och skvaller utan dess like. Det liksom faller sig inte in just nu, sådant som gärna får inträffa någon annan gång eller gärna inte alls. Det stör mig och min koncentration och det påverkar min vardag ännu mer med tanke på den dystra stämning som varit hemma hos mor och far den senaste tiden. Antingen så är det real life, eller helt enkelt jag som är ute och cyklar. Jag kör på real life ända tills någon ger mig bekräftelse på att jag verkligen är galen.

Idag har det varit en relativt lugn dag. Sovmorgon till 11.40 men jag och Nathalie var på skolan redan vid 10 över för att luncha. Dock hemsk mat. Fullkorns pasta a lá ketchup och knäckebröd blev istället för den läskiga soppan. Skolmaten - (eller kan man ens kalla det  mat?) dagens politik. Borde i alla fall vara mer politk i soppan! Nu fick jag dra. Imorgon blir det nog en runda i affärer och fixa iordning till pappas 50-års party. Ha det gott.

Gloomy Sunday

Hej på er alla. Visst är söndagar alltid lika jobbiga? Om ingen tar bort söndag från kalendern så lär jag inbilla mig vid varje veckoslut att söndagar inte finns. För visst är det vanligt att vara så här depp just denna veckodag, eller? Jag håller fast vid det och i vilket fall så är det söndag i dag och inget kan påverka det, tyvärr.

Igår kväll tittade jag på filmen "Varg" med far och min syster samt åt upp mig inför vintern med choklad som basföda.
Idag har vi besök av Peter " The german" som har med sig sin tantmamma och ena son. D.v.s tyska bekanta till familjen. Då jag pratar delvis bra tyska pressar de mig till att göra dem sällskap resten av besökstiden men nejnej här läggs inte någon energi på språk, inte idag. Jag borde göra det, eftersom det står MVG bredvid språk på mina slutbetyg. Jag vågar nog inte skämma ut mig. De är ju trots allt tyskar och levande facit?
Förmodligen åker jag också tillbaka till Sunne lite senare. Tror inte att jag börjar förrän halv 1 imorgon så det blir väl uppesittning ikväll också.
För övrigt sågar jag svenska folket och deras sätt att rösta i Idol. Därför jag aldrig röstar, det gör ju ingen skillnad i protokollet ändå!? Rätt person ska ut ur Idol, inte de som kan sjunga. Men dock så underhållande..
Sen detta nystartade programet Stjärnor på is, inte bra alls? Det är ju Let´s dance fast med ännu mer bögstatus. Nej, det var inget för mig! Håller mig till Greys Anatomy som kör igång igen.

Och just det ja. JAG VILL HA EN JACKA SOM HÅLLER MIN KROPP VARM! Plus en massa raggsockor och tjocka tröjor. En mössa är ju ett måste också. Min före detta favoritmössa tappade jag såklart. Höst ute på riktigt nu. Kila blev, later

                                        


Ge mig oändlig valfrihet

Idag är det ordet trött som får beskriva min dag i stort. Igår var det mer rörelse däremot. Några klasskompisar hade party här på Brårud, både Emelie som bor snett under mig och Sabina och Matilda som bor lite längre bort. Sunnemarten var ju "aktuell" så det var många som festade till det! Runt halv ett slet jag mig ut och började gå ner till Sunne med Stoffe, men vände innan halva vägen gått och gick tillbaks. Det var alldeles för kallt för att stå och masa där nere. Så vi drog upp till mig, kikade tv, halvsov och tillslut kom Malin tillbaka. Först var en jättetrevlig kille med som stannad ett tag och snackade lite men slutligen var det bara jag, Malin och "Never Back Down" kvar. Tror vi slocknade runt kvart i 3. Jises.
Vaknade runt 09:50, skulle nämligen ta tåg klockan 11:09 och jag hade varken packat eller fixat allt som vanligt så det blev varmt åt rumpan och upp ur sängen. Men vi hann ner och nu är jag i Säffle igen. Vet inte varför jag sitter uppe nu då jag är fruktansvärt trött..aja. Så är fallet!

Var hos R förut och umgicks..Jag vill ha valfrihet. Ingen lär förstå vad jag menar med de kommande meningarna men jag har gjort klart för mig själv och det är själva poängen. Det handlar i alla fall om kvinnliga problem som har med killar att göra. Att behöva välja bort någon man egentligen tycker om, bara för att det finns någon dylik som utstrålar något extra, något som är en aning bättre. Tror dock det slutar med att jag väljer fel. Fan

Nu blir det troligtvis tv:n igen. Kanske film. Må gott alla.


Vad är kvinnan utan bröst?

Jag blir kraftigt fundersam. Läste nyligen en artikel om en unik studie som gjorts, som visade att 57% av kvinnorna som gjort en bortoperation av brösten för att undvika cancer-risken mådde
bättre. Visserligen skulle man kanske slippa att få bröstcancer, men jag skulle ändå ALDRIG klara mig utan mina bröst. De är min kvinnlighet, alltså bekräftelsen på att jag verkligen är kvinna! Jag förstår inte hur dessa kvinnor känner sig mer bekväma. Skulle jag göra det ingreppet skulle jag känna mig otillräcklig, särskilt om jag planerat att skaffa barn. Stackars unge som får leva på gröt. Kanske överdriver jag lite, men då får jag hellre bröstcancer först och har en riktig anledning till att skära bort ett eller båda mina bröst. Vad säger ni?

Later!



RSS 2.0